Lift in huis - Wat huurders moeten weten

Een lift in het huis is handig - maar roept ook huurproblemen op: Mag de verhuurder het gebruik van de lift 's nachts verbieden? Hoe luid kan een lift zijn? En moeten huurders van de begane grond eigenlijk betalen voor de operatie? eine Bewoners kunnen op elk moment van de dag of nacht een lift gebruiken.

Bewoners kunnen op elk moment van de dag of nacht gebruikmaken van een lift in het appartementencomplex. Volgens de Duitse Vereniging van Huurders (DMB) is een clausule in de vorm huurovereenkomst niet effectief, bijvoorbeeld de werking van de lift tot de tijd tussen 9:00 en 22.Beperkt tot 00 uur. De huisbaas mag de lift niet gemakkelijk afsluiten. In plaats daarvan moet het zorgen voor een veilige werking van de lift, het hele jaar door.



Het regelmatig herzien van de operationele veiligheid is wettelijk verplicht. De huurder kan eisen dat de lift geen onredelijke geluidsoverlast veroorzaakt. De verhuurder moet voldoen aan alle relevante beschermende voorschriften. Daarnaast is de verhuurder verplicht om de nodige reparaties uit te voeren. Als de lift defect is of storingen optreden, zijn dit woningdefecten die de huurder een huurkorting geven.



De lopende kosten voor onderhoud, elektriciteit en bediening van de lift kunnen via de energierekening aan de huurder worden overgemaakt. De voorwaarde is dat dit in de huurovereenkomst is afgesproken. De bewoners op de begane grond kunnen naar de mening van de meeste rechtbanken worden betrokken bij de toewijzing van de kosten. De voorwaarde is dat je de lift kunt gebruiken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief