Thermische beelden voor huizen alleen bruikbaar bij droge koude

Als u de energie-efficiëntie van uw huis wilt controleren, kunt u dit doen met behulp van een thermografie. Maar de weergegevens moeten correct zijn. Lage luchtvochtigheid en lage buitentemperaturen zijn belangrijk. ei Een thermisch beeld werkt het best als het buiten droog en koud is.

Als u de energie-efficiëntie van uw huis wilt controleren, kunt u dit doen met behulp van een thermografie. Maar de weergegevens moeten correct zijn. Lage luchtvochtigheid en lage buitentemperaturen zijn belangrijk.



Thermografieën voor huizen mogen alleen onder bepaalde weersomstandigheden worden gemaakt. Anders zijn ze nauwelijks zinvol, legt de Hessische energiebesparingscampagne in Darmstadt uit. De thermische beelden mogen alleen bij droog en koud weer met weinig wind worden genomen. Een temperatuurverschil van minstens 15 graden tussen de buitenlucht en het verwarmde interieur is noodzakelijk.



De gevel van het gebouw mag niet worden verwarmd door zonlicht. De ramen mogen niet langer dan een uur voor thermografie worden geopend. De energiebesparende actie beveelt daarom de tijd aan tussen laat in de avond en 's ochtends vroeg in het koude seizoen als opnameperiode.



Als de afbeelding sterke rode of gele kleuren vertoont, is dit niet automatisch een aanwijzing voor de energiebesparende actie hoog warmteverlies. Het thermische beeld moet worden geïnterpreteerd: alleen het verschil met de buitenluchttemperatuur of grote temperatuurverschillen in het onderdeel duiden duidelijk op zwakke punten. Een thermometer kan geen betrouwbare waarde geven aan hoeveel verwarmingsenergie het afgebeelde deel van het gebouw verliest.

Popular

Recent Posts

Blogarchief