Volledige isolatie van de gevel is een gezamenlijk besluit

Een gemeenschap van eigenaren kan een volledige isolatie van de gevel opleggen tegen de wil van individuele mede-eigenaars. Dit is hoe het uit een oordeel komt.

Een gemeenschap van eigenaren kan een volledige isolatie van de gevel opleggen tegen de wil van individuele mede-eigenaars. Dit is de conclusie van een oordeel.



Wanneer een huiseigenaarscommunity voorstander is van volledige isolatie van de gehele façade, moeten individuele huurders zich onderwerpen aan de wil. Dit geldt in ieder geval als deze maatregel bestaande tekortkomingen permanent wegneemt. Het Oberlandesgericht in Frankfurt besloten (dossiernummer: 20 W 138/08), zoals de Vereniging huur en onroerend goed van de Duitse Orde van Advocaten (DAV) informeert



In het geval was gevormd werd in een condominium mal.. De schuld hiervoor defect van de gevel. Een rapport toonde aan dat een tekort aan het adres van de topgevel voor ongeveer 17.000 euro of het hele huis gevel voor ongeveer 34 900 EUR, hetzij konden worden geïsoleerd. Het appartement eigenaren besloten om het hele huis gevel isoleren. Een verhuurder vond dat niet nodig en zei dat een gedeeltelijke isolatie voldoende was.



Zijn klacht was niet succesvol. De thermische isolatie van de gehele gevel van het huis is geen structurele verandering. De renovatie gebeurt vanwege de defecten aan de gevel en is dus eerder een moderniseringsreparatie. In het geval van een gedeeltelijke isolatie bestaat het gevaar dat zich schimmel vormt op de niet-geïsoleerde componenten, redeneerden de juryleden. Gezien dit risico zou elke commercieel ingestelde huiseigenaar kiezen voor volledige isolatie.

Popular

Recent Posts

Blogarchief