Matras Tip: Maak geen bed onmiddellijk na het opstaan

S Morgens mag een matras niet meteen door de deken worden bedekt. Anders kan de gedurende de nacht geabsorbeerde vloeistof niet optimaal ontsnappen en kunnen mijten gemakkelijk nestelen. morgens sollte man die bettdecke zurückschlagen und die fenster öffnen, damit die feuchtigkeit aus der matratze entweichen kann. 's Morgens vouw je de deken terug en open je de ramen om het vocht uit de matras te laten komen.

Bestelling kan natuurlijk zijn, maar niet altijd onmiddellijk: het bed wordt best niet direct na het opstaan ​​gemaakt.



Elke nacht moet het bed ongeveer een halve liter vocht opnemen, wat we vooral afgeven tijdens het zweten tijdens de slaap, legt Claudia Wieland uit van het Fachverband Matratzen-Industrie in Esen. Het is belangrijk dat dit vocht gedurende de dag uit de matras en het beddengoed kan ontsnappen. Anders vinden de mijten paradijselijke proporties om zich massaal te vermenigvuldigen.



Wieland adviseert daarom: schud eerst eerst de deken grondig en sla hem terug naar de voet na het opstaan. Dit bevrijdt het gebied waar het zwaartepunt van het lichaam normaal ligt. Als je het goed doet, kan dat in principe de hele dag blijven, zegt Wieland. Als je het helemaal niet leuk vindt, adviseert ze: eerst de deken terugslaan en dan naar de badkamer gaan en ontbijten, voordat je het bed netjes maakt. Deze tijd kan dan ook worden gebruikt om de lucht te ventileren.

Popular

Recent Posts

Blogarchief