Paardebloemgroei beperkt slechts

De paardenbloem is een pest, zeggen veel hobbytuiniers. Omdat de wind zijn pluizige zaadjes door de hele tuin blaast, en het jaar erna is het bezaaid met het onkruid.

De paardenbloem is een pest, zeggen veel hobbytuiniers. Omdat de wind zijn pluizige zaadjes door de hele tuin blaast, en het jaar erna is het bezaaid met het onkruid. De dooiergele bloemen zien er prachtig uit op het gazon, zegt de milieudeskundige Michael Henze van de federale vereniging van tuin-, landschaps - en sportveldbouw (GaLaBau) in Bad Honnef. "De trend in landschapsarchitectuur gaat naar de natuurlijke tuin, dus de paardenbloem stopt gewoon", aldus Michael Henze.



In plaats van de planten te vernietigen, adviseert Henze daarom alleen om hun verspreiding te beperken. De eenvoudigste en snelste manier om dit te doen, is door een paar van de paardebloemplanten op het gazon te maaien: "De paardenbloem kan het niet uitstaan ​​als je het hoofd twee of drie keer afsnijdt," zei Henze.



De beste tijd voor een dergelijke bezuinigingen is eind april tot begin mei, wanneer de gele bloemen langzaam verwelken, maar hun zaden zijn niet zichtbaar en klaar om te vliegen.



Wie met een mes of Unkrautstecher enkele paardebloem planten zullen een volledig einde te maken, moet de spierkracht. Henze beveelt de inrichting tien centimeter diep steken in de aarde, zodat de lange wortels volledig kan worden uitgenomen. Het lukt het beste als de bodem door regen goed doorweekt. dpa

Popular

Recent Posts

Blogarchief