Gebruik thuis speciale aflossing tot 31 december

Aan het einde van het jaar staat nog steeds geld op de rekening - en niet zo weinig. Wie belast is met een vastgoedlening, kan daar de plus investeren. Vaak is de zogenaamde speciale terugbetaling zelfs gratis mogelijk. ein Speciale aflossing kan een slimme investering zijn. obs / Interhyp AG

Als u voor een woning moet betalen, kunt u mogelijk aan het eind van het jaar financieel profiteren. In de regel mogen leners eenmaal per kalenderjaar terugbetalen. Dit is wat de Federale Vereniging van Duitse Banken de aandacht vestigt.



Consumenten moeten hun kredietovereenkomst controleren, zegt Dirk Scobel van het consumentencentrum Hamburg. Er zou moeten zijn, als ze deze optie kunnen gebruiken. De speciale aflossing zal in de volgende maand veranderen, de resterende schuld - en dus de relatie tussen rente en terugbetaling verleggen ten gunste van uitroeiing, legt de voorstanders van de consument uit. Dit betekent dat leners minder rente moeten betalen en hun schuld sneller kunnen terugbetalen. Vaak kunnen ze maximaal vijf, soms zelfs maximaal tien procent van het oorspronkelijke geleende bedrag per jaar terugbetalen door middel van een speciale terugbetaling.



Eén voordeel: in tijden van lage rentetarieven is het vooral de moeite waard voor consumenten om hun schulden af ​​te betalen voordat ze sparen, De bancaire vereniging legt de reden hiervoor uit: de overeengekomen lening is meestal hoger in die tijden dan de inkomensbeleggers ontvangen voor hun beleggingen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief