Sal-Willow biedt het voedsel Butterfly of the Year 2018

Zacht en harig, de bloeiende wilgenkatjes verrukken de mensen in de lente. Nog belangrijker is de Sal-wilg op tijd voor de Grote Vos. Omdat de mot de plant als voedselbron gebruikt. Maar er zijn steeds minder wilgenkatjes. der große fuchs ist zum „schmetterling des jahres 2018” gekürt worden. De Grote Vos is uitgeroepen tot 'Vlinder van het jaar 2018'.

De snelgroeiende Sal Willow is niet alleen een tip voor tuinders die snel hun eigendom willen omringen. Het is ook een magneet en belangrijke voedselbron voor vlinders - inclusief de Grote Vos, die nu de naam Butterfly of the Year 2018 heeft gekregen.



Het insect overwintert ongewoon als een volgroeide mot, zoals in vlinders. Daarom is hij al vroeg in het voorjaar op zoek naar voedsel - wat Sal wilgen al aanbiedt als een van de weinige planten in die tijd. Bovendien leggen de mannetjes van de mot hun eieren in de takken van deze bomen in april en mei.



Uw sanering is daarom een ​​belangrijke reden voor de achteruitgang van de voorraden van de Grote Vos, legt de natuurbehoudstichting NRW van de federale Duitse milieu - en natuurbeschermingsunie (BUND) uit. In Duitsland staat de Grote Vos al op de alerte lijst van bedreigde dieren. Zalmwilgen dienen als rupsen voor de rupsen en volwassen vlinders van ongeveer 100 vlindersoorten. De herfst wordt beschouwd als een goede planttijd voor dergelijke bomen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief