Maak het bed niet bemest met de plunjers

zwiebel Uien behoren tot de waakhonden en hebben geen mest nodig. Het helpt tuinders om onderscheid te maken tussen zwakke en zware eters. Omdat, terwijl een type plant veel kunstmest verdraagt, de andere moet worden weggelaten uit verrijking met voedingsstoffen.



Een bed met zogenaamde zwakke eters wordt het beste niet bevrucht. De bijbehorende peulvruchten, wortels, uien en kruiden hebben in principe weinig voedingsstoffen nodig in de bodem. Dit wordt aangegeven door de Kamer van Landbouw van Noord-Rijnland-Westfalen in Bonn. Waar zware drinkers zoals kool, aardappel, komkommer, pompoen en tomaat moeten gedijen, valt ongeveer vijf kilo compost per vierkante meter in de grond. Middelzware mensen ontvangen ongeveer twee kilo compost per vierkante meter.



Hobbytuinders zouden de drie groepen in principe zodanig moeten cultiveren dat een ander jaar na jaar op het bed groeit. Omdat de teelt van slechts één groep eenzijdig voedingsstoffen zou extraheren uit de grond, legt de Kamer van Landbouw uit. Ziekten en plagen hebben dan meer kansen. Daarnaast kunnen de rottende wortels van planten van een groep de groei na dezelfde plantensoort remmen



Terwijl in de landbouw een stevige drie of vijf jaar durende cyclus van toepassing is, huistuinlieden maar zijn flexibel -. Alleen zouden ze gewoon niet dezelfde groep in Plaats twee opeenvolgende jaren. De Kamer van Landbouw adviseert dat ongeveer slechts Stark Zehrer, vervolgens te planten Medium Strong Zehrer en vervolgens zwak Zehrer. Van tijd tot tijd krijgt ook navenant minder compost.

Popular

Recent Posts

Blogarchief