Azalea heeft regenwater nodig

Visueel een blikvanger: voor het koude seizoen zijn azalea's een prachtige kamerdecoratie, omdat ze felle kleuren oproepen in de sombere wintermaanden. Maar er zijn enkele dingen om in gedachten te houden bij het cultiveren van de planten. di De azalea wordt bossig en ontwikkelt veel bloemen met een intense geur. Visueel een blikvanger: voor het koude seizoen zijn azalea's een prachtige kamerdecoratie, omdat ze felle kleuren oproepen in de sombere wintermaanden. Maar er zijn enkele dingen om in gedachten te houden bij het cultiveren van de planten.



Als u een azalea heeft, moet u ervoor zorgen dat het water in de regent niet bevriest in de winter. Omdat zoals bijna alle soorten rododendrons, de Zimmerazalee gevoelig is voor kalk, legt het bloemenbureau in Düsseldorf uit. Het wordt daarom het beste met regenwater gegoten. Kortom, de kluit moet altijd vochtig worden gehouden. Er mag zich echter geen vocht in de pot bevinden.



De azalea kan het beste op een heldere locatie worden geplaatst, die de zon niet direct bereikt. Het moet ook niet tochtig zijn omdat de plant het lekker warm vindt. Het geeft de voorkeur aan kamertemperatuur tussen 20 en 25 graden. Knoppen, bloemen en bladeren drogen direct boven de kachel uit.



De winterblend wordt bij voorkeur in de koude maanden verkocht. De naam Azalea gaat terug naar het Griekse woord "azaleos", wat droog betekent. Volgens het Flower Office verwijst de naam naar de houtachtige stam, die vaak verborgen is onder de dichte groene bladeren.

Popular

Recent Posts

Blogarchief