Opel Adam start medio januari

De Opel Corsa krijgt een klein broertje: vanaf half januari levert de Hessische fabrikant de nieuwe Adam af. Om te beginnen is er de stadsauto met drie benzinemotoren. träg Met de naam van de oprichter van het bedrijf: de Opel Adam, die wordt aangeboden aan prijzen vanaf 11 500 euro.

De Opel Corsa krijgt een klein broertje: vanaf half januari levert de Hessische fabrikant de nieuwe Adam af. Om te beginnen is er de stadsauto met drie benzinemotoren.



De 3,70 meter lange Adam concurreert met voertuigen zoals de Mini van BMW of de Fiat 500 en kost minstens 11 500 euro, zei Opel tijdens de autopresentatie in Lissabon. Om de tweedeurs te starten, zijn er drie benzinemotoren met vier cilinders, die een vermogen van 1,2 of 1,4 liter leveren van 51 kW / 70 pk tot 74 kW / 100 pk. Zo zijn snelheden tussen 165 en 185 km / u en een brandstofverbruik tussen 5,0 en 5,5 liter (CO2-uitstoot: 118 tot 129 g / km) mogelijk.



In iets minder dan twee jaar zullen deze motoren volgens Opel worden vervangen door een nieuwe familie van efficiëntere turbocharged directe injectie, die dan driecilinder zal bevatten. Dieselmotoren zijn niet gepland.

Popular

Recent Posts

Blogarchief