Stappenladder is veiliger dan model met sporten

Ladders zijn een bron van gevaar in het huishouden: zij die vallen, niet zelden zwaar gewond. Consumenten moeten daarom bij het kopen aandacht schenken aan veiligheidskwesties - er wordt een model met stappen aanbevolen. Eenmaal te ver naar de zijkant geleund en het gebeurt: je valt van de ladder.

Ladders vormen een bron van gevaar voor het huishouden: het is niet ongebruikelijk dat mensen die vallen, ernstig gewond raken. Consumenten moeten daarom bij het kopen aandacht schenken aan veiligheidskwesties - er wordt een model met stappen aanbevolen.



Kies bij het kopen van een ladder een model met stappen in plaats van sporten. Omdat stappen een betere grip geven, legt Werner Reick van de BG voor Gezondheidszorg en Welzijn (BGW) uit in Berlijn. De gezondheids - en veiligheidsadviseur beveelt een stapladder aan voor het privé-huishouden om zich te ontvouwen. Deze hebben bovenaan een sokkel waarop beide voeten voldoende ruimte vinden. Een beugel of een dwarsbalk van de ladder biedt extra ondersteuning.



Vaak hebben modellen nog steeds een opslagoptie voor werk - of schoonmaakbenodigdheden. Dit verhoogt bovendien de veiligheid, omdat je dan niet op je werk op hoogte je handen vol hebt. Je hoeft ook niet steeds van de ladder af te stappen om een ​​gereedschap neer te zetten of op te pakken, zegt Reick. Alternatieven zijn opstapjes met uitklapbare treden en rollende treden. Hoewel ze ook een goede vloerruimte bieden, maar geen hoofdband.

Popular

Recent Posts

Blogarchief