Keyless car key: scherm voor diefstalbeveiliging

Wat vroeger ondenkbaar leek, wordt tegenwoordig steeds gebruikelijker: een auto zonder sleutel. Wat echter eerst opluchting lijkt, verhoogt het risico van diefstal. Daarvoor kun je jezelf met eenvoudige middelen beschermen. praktisch Praktisch maar kwetsbaar: mensen die een auto hebben met een keyless sluitsysteem, moeten de bijbehorende sleutels beschermd houden.

Eigenaars van auto's met zogenaamde sleutelloze vergrendelingssystemen moeten de bijbehorende sleutels of sleutelkaarten alleen afgeschermd vervoeren en opslaan. De politie adviseert in Berlijn. Anders bestaat het risico dat een autodief de bestuurder volgt na het uitstappen en het sleutelsignaal naar een medeplichtige op de auto stuurt met behulp van een zgn. Radio link extender. Dit kan dan gewoon instappen en wegrijden. Daarom raadt de politie in geval van twijfel ook aan om het keyless-systeem van de auto eenvoudigweg te deactiveren.



Afgeschermd transport kan kleine zakjes, kisten of beschermende hoezen bevatten die radiogolven blokkeren. Thuis liggen de sleutels in een metalen doos, aldus de politie. Onbeschermd aan het raam of op de buitenmuren mag men dergelijke sleutels niet weggooien. Met keyless-systemen kan een bestuurder zijn auto openen en starten zonder zijn sleutel of sleutelkaart uit zijn broek of tas te hoeven halen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief