Autovakantie: welke vignetten zijn nog steeds de moeite waard

Als u met de auto reist in Oostenrijk, Tsjechië of Slovenië, kiest u vaak voor een jaarlijks vignet. Maar is deze acquisitie aan het eind van de zomer nog steeds de moeite waard? we Wie zijn geld verstandig wil uitgeven, moet de aankoop van het vignet berekenen.

Reizen met de auto - dat is handig. Als de reis naar Oostenrijk, Tsjechië of Slovenië gaat, moet er een vignet komen. Jaar of Monatspickerl is daar de vraag? Wat nog steeds de moeite waard is, heeft de ADAC berekend.



Oostenrijk: hier is de aankoop van een jaarlijks vignet ter waarde van ongeveer 85 euro de moeite waard, te beginnen op 1 augustus. In plaats daarvan moeten automobilisten hun toevlucht nemen tot de tweemaandelijkse versie. De kosten slechts 33,40 euro. Dit geldt ook voor motorrijders, maar het vignet van twee maanden kost slechts EUR 25,40 voor hen.



Tsjechië: de ADAC beveelt aan tot het kopen van de jaarversie (ongeveer EUR 56) tot eind augustus. Vanaf september moeten reizigers dan het maandelijkse vignet kopen voor de prijs van 16,50 €.



Slovenië: vanaf september adviseert ADAC over het maandelijkse vignet voor de prijs van 30 euro. Het jaarlijkse vignet voor 110 euro biedt dan geen spaargeld meer.

Popular

Recent Posts

Blogarchief