Plaats de yoghurtbeker niet samen

Het recyclingsysteem van Duitsland is allesbehalve eenvoudig. Vooral als het gaat om de gele bak, heb je veel om over na te denken. Dit geldt ook voor het weggooien van yoghurtcups. beim recyceln von hausmüll kann man einiges falsch machen. was ist bei der entsorgung von joghurtbechern zu beachten?  Als u huishoudelijk afval recyclet, kunt u veel verkeerd doen. Waar moet rekening mee worden gehouden bij het weggooien van yoghurtcups?

Recycling neemt mensen heel serieus - en maakt nog steeds fouten. Tips voor het weggooien van plastic afval:



- Niet stapelen: hoewel het oppotten van de yoghurtbekers voor het weggooien ervan ruimte kost, kunnen ze het beste niet aan elkaar worden geplakt. De verpakking moet apart door de sorteerfaciliteit voor recycleerbare materialen kunnen worden geleid.



- Niet uitspoelen: het idee is goed bedoeld, maar: yoghurtbekers en melkpakken kunnen beter niet worden uitgespoeld voordat ze worden weggegooid. Dit zou in strijd zijn met de milieubescherming, omdat de spoeling water verspilt en de detergentia de wateren vervuilen. Volgens het Federaal Milieuagentschap moeten echter grotere overblijfselen van de inhoud worden verwijderd. De industrie spreekt van lepel - of spatelreiniging en is ook druipvrij.



- Uitzonderingen: in principe zitten alle andere pakketten dan papier en glas in de gele bak of in de zak. Dit omvat alles dat bestaat uit kunststof, metaal, composieten en natuurlijke materialen en beschermt een product. Maar er zijn uitzonderingen: plastic producten zoals bakstenen, poppen, hangers, haarborstels en apparaten. Sommige lokale verwijderingsbedrijven beperken de hoeveelheid geëxpandeerd polystyreen, ook bekend als piepschuim, dat is gratis.



Ministerie van Milieubeheer inzake soorten afval



Leidraad "Vermijden, scheiden, recyclen van afval in het huishouden" van het Duitse Federale Milieuagentschap

Popular

Recent Posts

Blogarchief