Zeugstelen al in de winter in de kas

Westfaals kennen de raapgreens, wier naam niets zegt tegen veel Duitsers: Stielmus. De plant moet al in de winter worden gezaaid en goed worden voorzien van voedingsstoffen. Bovendien moet de zogenaamde vruchtwisseling in acht worden genomen. neue Nieuwe ster van de thuiskeuken: de Stielmus, ook wel Kinsterfinken of Rübstiel genoemd, is een regionaal typische groente uit Westfalen.

Het is in veel delen van Duitsland bijna onbekend, maar in Noordrijn-Westfalen bijna een klassieker: Stielmus. Het kan worden verkregen uit verschillende soorten bieten, die heel dicht worden gezaaid.



Zo, de plant meer vermogen in het kruid - en dit wordt gebruikt voor raapstelen, zoals de Duitse federatie van Vrienden van de tuin (BDG) uitgelegd in Berlijn. Raap (Brassica rapa var. Rapa subv. Majalis) kan worden gezaaid als raapstelen in de kas, zelfs in het holst van de winter.



De robuuste, vorst-hard bieten zijn zeer zuinig. Zo krijgen de planten voldoende licht, moet de afstand tussen de rijen ongeveer 12 tot 15 centimeter. gezaaid 2-2 en een half gram zaad per vierkante meter, de BDG toegelicht. Het is belangrijk dat de bietplanten goed worden voorzien van voedingsstoffen.



De BDG adviseert ook om aandacht te besteden aan de vruchtwisseling: bieten zijn kruisbloemige groenten. Waar ze groeien, hadden geen andere kruisbloemige groenten moeten worden geconfisqueerd in de afgelopen drie jaar om ziekten en tekorten te voorkomen. De kruisbloemige groenten omvatten kool, maar ook veel wortel - en knolgewassen zoals radijs of radijs.

Popular

Recent Posts

Blogarchief