Maak foto's van overstromingsschade voor de verzekering

Na regen en ontdooien met Kerstmis is de situatie aan de grote rivieren weer versoepeld, maar de sneeuw smelt in de bergen moet nog komen. Maar zelfs zware regenval kan overstromingen veroorzaken. wen Als voorwerpen in huis beschadigd raken door het binnendringen van water, is de inboedelverzekering aansprakelijk.

Na regen en ontdooien met Kerstmis is de situatie op de grote rivieren weer ontspannen, maar de sneeuw smelt in de bergen moet nog komen. Maar zelfs zware regenval kan overstromingen veroorzaken.



In geval van een overstroming moeten getroffenen de schade aan het huis en de woning onmiddellijk melden aan de verzekeringsmaatschappij. Beschadigde voorwerpen moeten worden bewaard voor schadeherstel, adviseert het consumentencentrum Rijnland-Palts. Als dit niet mogelijk is, kunnen ze het beste gefotografeerd of gefilmd worden. Als het gebouw beschadigd is, moeten de buren ook een logboek maken als getuigen.



Idealiter zal de lijst worden vergezeld door winkelitems. Als het bewijsmateriaal niet langer beschikbaar is, moeten de betrokkenen het protocol uit het geheugen aanvullen en de datum van aankoop en de geschatte oorspronkelijke prijs specificeren. Ze moeten een kopie van hun papieren maken voor hun eigen documenten voordat ze naar de verzekeringsmaatschappij worden gestuurd.



Een gezinsverzekering bijvoorbeeld, komt voor wanneer het water de woning is binnengekomen en het meubilair heeft beschadigd. Een woningverzekering dekt schade aan het gebouw zoals doorweekte muren. Volgens het Consumer Center moeten de contracten echter een elementaire schadeclausule bevatten. Dit moet apart worden overeengekomen bij het sluiten van het contract.

Popular

Recent Posts

Blogarchief