Energieleverancier stopt met afleveren: notenteller lezen

Consumenten moeten de niveaus van hun elektriciteits - en gasmeters noteren als ze niet langer worden geleverd door hun energieleverancier. Om een ​​correcte facturering te garanderen. De huidige reden is de problemen van energieleverancier Teldafax. energieanbieter teldafax konnte die versorgung seiner abnehmer mit strom und gas nicht aufrechterhalten. kunden sollten sich nun ihre zählerstände notieren. (bild: dpa) Energieleverancier Teldafax kon zijn elektriciteits - en gasvoorziening niet aan zijn klanten houden. Klanten moeten nu hun meterstanden noteren. (Afbeelding: dpa)

Consumenten moeten rekening houden met de niveaus van hun elektriciteits - en gasmeters als ze niet langer worden geleverd door hun energieleverancier. Om een ​​correcte facturering te garanderen. De huidige oorzaak is de problemen van energieleverancier Teldafax.



Klanten moeten alleen betalen voor het werkelijke verbruik, zoals uitgelegd door de Verbraucherzentrale Rheinland-Pfalz in Mainz. Achtergrond zijn problemen van het energiebedrijf Teldafax. Volgens een rapport in het nieuwsmagazine "Focus" hebben meer dan 400 netwerkexploitanten het bedrijf nu uitgesloten van toegang tot hun lijnen. Teldafax was op zaterdag (18 juni) tijdelijk gestopt met het leveren van elektriciteit en gas aan zijn resterende klanten.



Als de eigen leverancier de levering opschort, komt de lokale primaire leverancier tussenbeide en wordt de pleitbezorger van de consument uitgelegd. De meterstand moet zo snel mogelijk worden genoteerd om nauwkeurige facturering mogelijk te maken. Echter, rijk ook aan de telling bij benadering. "Een kleine onnauwkeurigheid is acceptabel, omdat in dit geval de netwerkexploitant de meterstand moet schatten." De gegevens moeten worden meegedeeld aan de netwerkexploitant, de lokale primaire leverancier en de vorige leverancier.

Popular

Recent Posts

Blogarchief