Gids: Snelheid 130 en juiste bandenspanning helpen brandstof te besparen

11.07.2018 De brandstofkosten tijdens een lange rit worden vaak onderschat. Zodat aan het einde geen vervelende verrassingen wachten, moeten automobilisten hun rijstijl aanpassen. Zelfs de juiste bandenspanning helpt het brandstofverbruik te verminderen. um auf der urlaubsreise die spritkosten zu senken, sollten autofahrer die meiste zeit nicht schneller als 130 km/h fahren. Om de brandstofkosten tijdens de vakantie te verlagen, mogen automobilisten het grootste deel van de tijd niet harder dan 130 km / u rijden.

Met een kruissnelheid van 130 km / u kunnen chauffeurs brandstof besparen op hun weg naar vakantie. Dit tempo is een optimale combinatie van acceptabel brandstofverbruik en een snelle reis, legt Tüv Süd uit. Luchtweerstand bij 160 km / u is ongeveer vier keer hoger dan bij 80 km / h.



Over het algemeen veroorzaken frequente acceleraties en krachtig remmen dat de pomp toeneemt. Automobilisten moeten ook de bandendruk aanpassen op hun weg naar vakantie vanwege de hogere belasting. Degenen die met te weinig druk rijden, riskeren een hoger brandstofverbruik als gevolg van de rolweerstand.



Kortom, het extra verbruik tijdens het rijden op vakantie is normaal. 100 kilogram meer aan boord kan volgens Tüv Süd ongeveer een halve liter meer verbruik per 100 kilometer veroorzaken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief