Autoriteiten moeten blauwdrukken goedkeuren voordat ze

kopen Bij het kopen van een woning, is voorzichtigheid geboden: wie zijn geplande bouwproject wil uitvoeren, moet zich eerst wenden tot de autoriteiten. Voor sommige bouwers is er een ruw ontwaken. bevo Voordat ze beginnen met bouwen, moeten bouwers controleren of ze hun project volledig kunnen uitvoeren.

Land is gezocht. Maar voordat bouwers een koopcontract ondertekenen, moeten ze er zeker van zijn dat ze hun blauwdrukken op het onbebouwde gebied kunnen implementeren.



De notaris onderzoekt en certificeert het koopcontract van een woning - maar hij is niet verplicht om te onderzoeken of de klant bijvoorbeeld zijn project op het onroerend goed naar wens kan uitvoeren. Dit hangt uiteindelijk af van de goedkeuring van de autoriteiten en de bouwvoorschriften, informeert de Vereniging van Private Builders (VPB).



In deze context waarschuwt de VPB momenteel tegen een geavanceerd verkoopmodel. De klant sluit drie afzonderlijke contracten - een verkoopovereenkomst met de eigenaar en een contract met de makelaar, die ook een geschikt bouwbedrijf kent. In het contract met het bouwbedrijf staat echter dat de aannemer ervoor moet zorgen dat het geplande huis op het terrein kan en moet worden gebouwd. Als de autoriteiten de plannen niet goedkeuren, kan het hele bouwproject barsten. Voor de klant zal het moeilijk en duur zijn om de contracten te beëindigen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief