Het label van de stofzuiger geeft het stroomverbruik aan voor standaardgebied

Hoe hoog het stroomverbruik van een stofzuiger is, is te lezen op een EU-label. Maar wat betekent precies de informatie op het etiket en wanneer is een hogere efficiëntieklasse de moeite waard? ab september gelten neue eu-richtlinien für den energieverbrauch für staubsauger. Vanaf september zijn nieuwe EU-richtlijnen inzake energieverbruik voor stofzuigers van toepassing.

Het EU-label voor stofzuigers geeft het gemiddelde stroomverbruik aan. Deze waarde staat voor een standaardberekening: de verbruikte kilowatturen per jaar zijn 50 keer zuigen op een oppervlakte van 87 vierkante meter, verklaart het initiatief Hausgeräte + in Berlijn.



Afhankelijk van hoe de bewoner de stofzuiger gebruikt en hoe groot het huishouden is, kunnen er meer kosten worden gemaakt. Het advies: hoe groter het huis of appartement en hoe meer u stofzuigt, hoe groter de kans dat u een apparaat met een hoger rendement koopt.



Consumenten moeten echter niet vergeten dat er tussen elke klasse slechts ongeveer zes kilowattuur per jaar verschil is, Dat is ongeveer 1,60 euro.



Vanaf 1 september worden de eisen voor het energieverbruik van stofzuigers weer aangescherpt. Het zogeheten maximale nominale stroomverbruik van nieuw gelanceerde stofzuigers mag dan lager zijn dan 900 watt.



Momenteel ligt de waarde onder 1600 watt. Dit vermindert het energieverbruik van de apparaten. De minimumvereisten voor stofemissies en het geluidsniveau van de apparatuur worden ook erger.

Popular

Recent Posts

Blogarchief