Veerreiniging is mogelijk, zelfs zonder een chemisch been

Wat dacht je van een eco-voorjaarsschoonmaak? Het beschermt het milieu en uw portemonnee. En niet ten koste van de gezondheid. Wat heb je ervoor nodig? Slechts vier remedies samen zijn echte wonderwapens. wasse Water met een beetje frisdrank maakt ramen weer schoon.

Breng het appartement tot leven tijdens de voorjaarsschoonmaak? Dit is ook mogelijk zonder agressieve chemicaliën, zegt Susanne Woelk van de actie The Safe House (DSH) in Hamburg.



Conventionele reinigingsmiddelen kunnen niet alleen het milieu, maar ook de mens schaden. Ze kunnen leiden tot allergieën, ademhalingsproblemen Klacht of eczeem, legt de expert



Zij adviseert over milieu - en huidvriendelijke alternatieven. Azijn, citroenzuur, zuiveringszout en soda zou genoeg zijn voor het schoonmaken van het hele huishouden, zegt Woelk. Gecombineerd ze waren echt wonder wapens en goedkoper dan de standaard producten.



azijn werkt daarom tegen schaal. Evenzo kan citroenzuur worden gebruikt - maar het is reukloos. Water gemengd met bakpoeder in een spuitfles zorgt voor schone ramen of koelkasten. Alle drie verdunde middelen in water zijn geschikt voor het reinigen van zuurbestendige vloeren en werkoppervlakken.



Wassen met soda in combinatie met water is volgens Woelk een vetmoordenaar. Meubilair kan worden onderhouden met zelfgemaakt polijsten van azijn en olie. Maar zelfs met de eco-veerreiniging mogen de handschoenen niet ontbreken, benadrukt Woelk. Omdat azijn, citroenzuur en Co. de huid zouden kunnen irriteren.



DSH-afgifte bij voorjaarsschoonmaak

Popular

Recent Posts

Blogarchief