Olifantevoet: perfecte plant voor lui

Of de kamer nu onaangenaam koud is of warm brandt, de voet van de olifant komt eraan. De onderhoudsvriendelijke plant is daarom ideaal voor diegenen die weinig werk met hun groen willen hebben. de De voet van de olifant kan maanden zonder water overleven, omdat deze wordt opgeslagen in de knotsvormige stam. (

Of de kamer nu onaangenaam koud is of warm brandt, de voet van de olifant kan er goed tegen.) De onderhoudsvriendelijke plant is daarom ideaal voor diegenen die weinig werk met hun groen willen hebben.



De plant houdt van een zonnige locatie zonder direct zonlicht, waar hij bestand is tegen sterke temperatuurschommelingen tussen 5 en 35 graden, legt de Blumenbüro Holland uit in Düsseldorf. De onderhoudsvriendelijke plant met de bolvormige stam is daarom goed in grote kamers en serres.



Ook kan de plant maanden zonder water overleven met de lange bladeren, omdat deze wordt opgeslagen in de knotsvormige stam. Er is echter gerapporteerd dat het het beste groeit als het eenmaal of tweemaal per week matig wordt gegoten. Ook regelmatig besproeid met water zijn de bladtoppen niet bruin.



In de handel vindt u vaak de olifantenpoot onder de naam Beaucarnea of ​​Nolina recurvata. In zijn geboorteland, het gebied tussen Mexico en het Amerikaans-Amerikaanse Texas, groeien sommige exemplaren tot acht meter hoog en tot 100 jaar oud. Als kamerplant kan de voet van de olifant tussen de 30 en 200 centimeter maken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief