Variëteit Gum Ball van de Amberbaums is geschikt voor de tuin

De Amberbaum maakt indruk in de herfst met zijn felgekleurde bladeren. Veel soorten van de boom zijn echter te groot voor de tuin. Een meer delicate variant is Gum Ball. de De Amerikaanse sweetgum is een kleurrijke blikvanger in de herfst. Bomen van de kleinere variëteit Gum Ball vinden ook een plaats in de tuin.

Niet alleen de esdoorn biedt de adembenemende kleuren van de Indian Summer in Noord-Amerika, ook de Amberbaum maakt indruk met intensieve bladkleuring. De Duitse federatie van Vrienden van de tuin (BDG) in Berlijn adviseert voor de eigen tuin op kleine, compacte variëteiten beroep.



Want voor de meeste home tuinen zijn klassieke amberboom (amberboom) met een hoogte van 10 tot 15 meter en een breedte van tot 8 meter te groot. Met speciale rassen zoals de twee meter hoge 'Gum Ball', de kleurrijke herfst, maar ook verzamelen in kleine tuinen. De hoge bomen met de compacte, bolvormige kroon te maken voor bijvoorbeeld als een deur guard een goed figuur. Om compacte groei te bevorderen, de BDG adviseert een normaal formaat



De rasnaam 'Gum Ball' manier, die doet denken aan een traditionele gebruik van boomhars. The Native Americans gebruiken amberboom hars als een natuurlijke gom. Zelfs vandaag de dag, de geurige hars van sommige soorten wordt gebruikt voor de productie van wierook.

Popular

Recent Posts

Blogarchief