Reddingsbaan tussen linker - en middelste rijstrook

Apparaat op rijbanen met drie rijstroken, automobilisten moeten een levenslijn vormen tussen de linker - en middelste rijstrook. Dit is wat de Road Traffic Act (StVO) bepaalt. autofahrer sollten immer an die rettungsgasse denken. (bild: dvr/dpa/tmn) Automobilisten moeten altijd aan de vluchtstrook denken. (Afbeelding: DVR / dpa / tmn)

Apparaat op rijbanen met drie rijbanen, automobilisten moeten een vluchtroute vormen tussen de linker - en middelste rijstrook. Dit is wat de Road Traffic Act (StVO) voorschrijft.



Er moet een file-reddingsstrook tussen de linker - en middelste rijstrook worden gevormd op een weg met drie rijstroken. Op wegen met twee rijstroken in één richting moet er ruimte tussen de rijstroken overblijven voor hulp - en hulpvoertuigen. Dit is wat de Road Traffic Act (StVO) bepaalt. Degenen die hier niet aan voldoen, begaan een misdrijf en riskeren een Verwarngeld. In het geval van ernstige handicaps van een operatie kan zelfs een strafbaar feit aanwezig zijn.



"Iedereen weet dat je een reddingsbaan op de snelweg in files moet maken, is op geen enkele manier bekend bij iedereen", verklaart Hermann Rettenbeck van het hoofdbureau van politie van Oberbayern Nord in Ingolstadt. In Beieren heeft de politie een actie ondernomen om automobilisten voor te lichten over het belang van reddingsvoertuigen die ongevallen zo snel en ongehinderd kunnen bereiken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief