Slakpellets: Slug pellets: Indien mogelijk, zonder gebruik

03.08.2016 Je moet voorzichtig zijn met de insecticide slakkenkorrel, die vooral wordt gebruikt om slakken te bestrijden. Het gif kan nuttige slakken doden en andere dieren aantasten. zwischen zwei nacktschnecken liegt das schädlingsmittel schneckenkorn. dieser gift-köder kann jedoch nicht nur salatliebende schnecken töten. Tussen twee naaktslakken bevindt zich de korrel van de plaag van de slak. Dit gifaas kan echter niet alleen salade-houdende slakken doden. Slakken eten andere slakken - dat is goed voor de tuinbezitter. Waardoor het voorkomen van sommige soorten dat een paar soorten slakken storten zich op sla en selderij



Het probleem :. De tuinmannen Breng de populaire pest MESOGASTROPODA graan, doodt hij de salade-liefhebbende en de uiteindelijk worm. Dit wordt aangegeven door de hulp voor consumenteninformatie in Bonn. Vogels en zoogdieren nemen het vergif ook op via de slakken die ze eten en kunnen zich daarmee vergiftigen. Daarom adviseren de deskundigen om, indien mogelijk, geen slakkenkorrels te gebruiken.



Wie nog steeds aandringt, adviseert de hulpdeskundigen voor fondsen met de actieve ingrediënt ferrofosfaat. Dit is minder toxisch en micro-organismen in de bodem breken het af in de voedingsstoffen van de plant, ijzer en fosfaat. Goedgekeurd is ook de actieve ingrediënt metaldehyde voor dergelijke korrels, maar ook alleen vergiftigde vogels en zoogdieren. De verkoop en het gebruik van producten die methiocarb bevatten, is sinds 2014 in de EU verboden. Restanten in de inventaris van hobbytuiniers moeten worden verwijderd als gevaarlijk afval bij lokale inzamelpunten.

Popular

Recent Posts

Blogarchief