Takje aardappelziekte infecteert sierkers en pruimenbomen

In het verleden maakte ze alleen maar zure kersen. Nu heeft de droogte van de schimmelziekte een hele reeks fruitbomen. Hij overwintert in bloemen en scheuten. Je kunt ze bestrijden met deze tips. ein Een verraderlijke schimmelziekte, de kantdroogte, treft steeds meer tuinplanten. Vroeger was het zure kers, maar nu infecteert het ook zoete kersen en andere planten.

De droogte van de schimmelziekte heeft tuinplanten al geruime tijd in toenemende mate getroffen. Het was alleen maar zure kers, legt de Garden Academy Rheinland-Pfalz uit.



Het is nu maar ook doorgegeven aan zoet - en sier kersenbomen, sommige met zeer ernstige symptomen. Daarnaast is de schimmel op abrikozen, pruimen en amandelbomen werd gevonden. DenWinter over het besteden van deze in bloei en fruit mummies blijven denZweigen, en in de besmette overmoedig Een maatregel is dan ook om deze delen van de plant nu Verwelkte bloemen verwijderen



De besmetting lijkt na de bloei.. en schieten tips en zijn mager. maar de gedroogde bloemen vallen niet af, maar in de droge tak blijven - wat de ziekte met botanischemNamen monilia laxa verdiend denVolksnamen tip branden



Tijdens het groeiseizoen, maar tuinders kunnen al maatregelen tegen de ziekte nemen ze snijden meest direct beïnvloed. Schiet tips terug - en tot nu toe dat zelfs 20 centimeter gezond hout is verwijderd. Het maaisel mag niet in de tuin worden gebruikt. Er zijn ook pesticiden voor dit doel.

Popular

Recent Posts

Blogarchief