Automobilisten hebben vrije keuze voor het sleepbedrijf

In sommige situaties ontbreekt de noodzakelijke rust voor een prijsvergelijking, bijvoorbeeld wanneer automobilisten na een ongeval hun voertuig moeten slepen. De verzekering moet ervoor betalen, ook al zou het goedkoper zijn geworden. a Op de haak: zelfs als de sleepkosten overdreven zijn, moet de verzekeringsmaatschappij ze overnemen na een ongeval.

In sommige situaties is er niet genoeg rust en stilte om prijzen te vergelijken - bijvoorbeeld wanneer automobilisten hun voertuigen moeten slepen na een ongeval. De verzekering moet ervoor betalen, ook al zou het goedkoper zijn geworden.



Na een verkeersongeval mogen slachtoffers een sleepbedrijf van hun keuze huren en hoeven ze niet naar een goedkope aanbieder te zoeken. Naar het oordeel van de rechtbank heeft Stade in beginsel recht op vergoeding van de volledige kosten. De Vereniging voor Verkeersrecht van de Duitse Orde van Advocaten wijst op een overeenkomstige uitspraak (dossiernummer: 61 C 946/11).



In dit geval had een verzekeraar geweigerd om 600 euro aan sleepkosten te betalen omdat een ander bedrijf slechts 370 euro had vereist voor slepen. Uiteindelijk moest de verzekering betalen. Omdat rechters zeggen dat het niet uitmaakt of de sleepkosten uiteindelijk te duur zijn. Een benadeelde partij kan, onmiddellijk na een ongeval, een sleepbedrijf inhuren zonder eerst te controleren of zij redelijke prijzen in rekening brengt.

Popular

Recent Posts

Blogarchief