Rouwstapel op de auto - wat is toegestaan?

Met lussen en linten uiten de automobilisten hun medeleven in het geval van overlijden. Zoveel als het verlies pijn doet, zijn er ook grenzen aan de begrafenisflora. Wat automobilisten moeten afzien, legt de TÜV Rheinland uit. gege Er is niets mis met een kleine band als een begrafenis.

Als teken van mededogen of uitdrukking van hun eigen verdriet, binden sommige automobilisten een rouwlint aan hun wagen. Is dat toegestaan?



De bogen op antenne, deurklink of buitenspiegels is bezwaarlijk als het niet het zicht van de bestuurder en geen verlichting noch nummerplaat verduisterd niet in de weg, aldus de TÜV Rheinland. Sommige onderdelen zijn echter niet ontworpen voor permanente extra belasting. Afhankelijk van het ontwerp van de stapel, is het mogelijk om zowel de antenne, de antennevoet als het onderdeel waarop de antenne is bevestigd te beschadigen.



Op een dakantenne die ver naar achteren zit, mogen banden bijvoorbeeld niet zo lang zijn dat ze kunnen vastraken in de koppeling van de ruitenwisser. Massale schade aan de ruitenwisser en de wissermotor kunnen anders het gevolg zijn, waarschuwt de TÜV Rheinland.

Popular

Recent Posts

Blogarchief