Wat zijn de voor - of nadelen van een lange wielbasis?

De Smart is 1.90 meter, de Golf 2.60 meter - De afstand tussen de assen is heel anders in de automodellen. Welk effect heeft dit op de kenmerken van een voertuig? bei In de VW Golf hebben de assen een afstand van 2,60 meter. Dit geeft het voertuig een bepaalde hoeveelheid beenruimte in het interieur.

De wielbasis geeft de afstand aan tussen de assen van een voertuig en beïnvloedt zowel het rijgedrag als het comfort. Middelgrote sedans hebben vaak een relatief lange wielbasis van ongeveer drie meter tussen de voor - en achteras.



Als vaste golf assen ongeveer 2,60 meter van elkaar. Lange afstanden tussen de beide assen mogelijk veel ruimte in het interieur, zoals een grotere beenruimte achterpassagiers, TÜV Nord toegelicht.



Daarnaast voertuigen beter functioneren met een lange wielbasis rechte als kleine auto, die typisch een kortere wielbasis feature. Wanneer Smart is ongeveer 1,90 meter. Maar auto's met een kortere wielbasis zijn gemakkelijker te manoeuvreren dankzij de kleinere draaicirkel en zijn daarom ook beter geschikt voor sportieve bestuurders. Voertuigen met een kortere wielbasis zijn echter onrustig op de weg. Het landingsgestel kan geen hobbels absorberen, evenals een voertuig met lange wielbasis

Popular

Recent Posts

Blogarchief