Situationele winterbanden verplicht

zijn ook van toepassing op klassieke auto's Zelfs als oldtimer eigenaren de auto alleen in de zon uit de garage halen, geldt het volgende: de auto's moeten in de winter over winterbanden rollen. auf winterreifen müssen auch oldtimer rollen, wenn sie auf winterlichen straßen fahren wollen. Oldtimers moeten ook winterbanden rollen als ze op winterse wegen willen rijden.

De situationele winterbandvereiste geldt ook voor oldtimers. Ze moeten rijden op besneeuwde en ijzige wegen, met slush en ijs en vorst met winterbanden, meldt de Society for Technical Supervision (GTÜ).



Maar zelfs degenen die hun historische auto alleen op droge wegen en in de winterzon willen verplaatsen, schakelen beter over op winterbanden, adviseert de GTÜ. Omdat hun rubbersamenstelling veel zachter is dan zomerbanden en flexibel blijft, zelfs bij lage temperaturen. Fijne sneden in het profiel zorgen ook voor de best mogelijke maaswijdte met de weg. Oldtimers remmen beter en rijden stabieler dan met zomerbanden.



De GTÜ adviseert echter ouderdom en profiel te controleren. Meer dan acht jaar oude banden met minder dan vier millimeter restprofiel leveren niet langer hun volledige prestaties. Sinds juni 2017 moeten winterbanden het Alpine-symbool dragen. Het toont een gestileerde sneeuwvlok en een berg. Oude auto's, die tot eind 2017 alleen met M + S-markeringen werden vervaardigd, kunnen tot 30 september 2024 door automobilisten als winterbanden worden gebruikt.



GTÜ Info-PDF voor winterbanden

Popular

Recent Posts

Blogarchief