Berlijn-Dresden: spoorweg is volledig gesloten

Moderne treinen beheren steeds hogere snelheden, maar niet alle routes van het Duitse spoorwegnet zijn erop voorbereid. Momenteel is de route Berlijn-Dresden getroffen: reizigers moeten tegen het einde van 2017 tevreden zijn met alternatieve aanbiedingen. sperrun Blokkeren tot eind 2017: de sporen tussen Berlijn en Dresden worden voorbereid op Tempo 200.

De spoorlijn Berlijn-Dresden is vanaf 5 augustus meer dan een jaar gesloten. Tot december 2017 geen treinen zullen rollen op een 73 km lange traject tussen Baruth (Teltow-Fläming) ten zuiden van Berlijn en Hohenleipisch (Elbe-Elster) in de buurt van de grens met Saksen.



De route is in de 16 maanden van de bouw fitgemacht voor tempo 200e Gedurende deze tijd worden langeafstandstreinen omgeleid zonder onderbreking via andere routes de stop in Elsterwerda geëlimineerd. Voor reizigers in het streekvervoer heeft het web een set van vervangende diensten ontwikkeld: Er zijn snelbussen, bus vervanging en bypass verkeer mogelijkheden met treinen, legde een spoorweg woordvoerder.



Bouwvakkers vernieuwen sporen, platforms en spoorwegtechnologie. Daarnaast worden er nieuwe bruggen en paden aangelegd ter vervanging van 18 overwegen, aldus de woordvoerder. De uitbreiding verkort de reistijd tussen de hoofdstations in Berlijn en Dresden vanaf december 2017 met 9 minuten tot 1 uur en 47 minuten. In 2020 moet een nieuw treinbeheersysteem de reis opnieuw inkorten.



Meer over het project



Informatie voor passagiers die met de trein reizen

Popular

Recent Posts

Blogarchief