Dronken fietsers lopen het risico om auto's en fietsen te verbannen

liebe Laten we stoppen: dronken fietsen is niet alleen gevaarlijk, het kan ook het rijbewijs kosten. Dronken fietsers riskeren hun rijbewijs. Tot nu toe, zo bekend. Maar de gevolgen kunnen nog ernstiger zijn. Als de delinquent een MPU weigert, kan hij zelfs worden uitgesloten van autorijden.



Ook kan het rijbewijs onder invloed van alcohol worden ingetrokken - en is er zelfs de mogelijkheid van een fietsverbod. In ieder geval, als de fietser er niet in slaagt om een ​​vereiste medisch-psychologisch rapport op tijd te geven. De administratieve rechtbank Neustadt besloten op de wijnroute (Ref. 3 L 636 / 14.NW) als de Vereniging van Traffic wet van de Duitse Orde van Advocaten (DAV) informeert



In het onderhavige geval een fietser was dronken en zonder licht. gaan. Hij kwam in een verkeerscontrole van de politie. De daaropvolgende alcoholgehalte analyse leverde een waarde van 1,73 per duizend. Een bestelling voor medisch-psychologisch onderzoek (MPU) kwam de wielrenner niet na. Toen kreeg hij geen rijbewijs meer. En terecht, zoals de Administratieve Rechtbank bepaalde. De 1,73 per duizend spreken voor een hoge mate van alcoholgewenning, die alleen zou kunnen worden bereikt door de regelmatige consumptie van grote hoeveelheden alcohol. Hierdoor ontstaat de angst dat de ook zwaar gemotoriseerde man op de weg meedoet. En aangezien de fietser zijn rijgeschiktheid met behulp van een MPU niet had bewezen, was het fietsverbod ook legaal.

Popular

Recent Posts

Blogarchief