Bentley introduceert Electrical Study EXP10 6e

Een Bentley zonder verbrandingsmotor - dit is een nieuwigheid in de geschiedenis van de Britse automaker. De roadster-studie EXP10 6e, die momenteel op de Autosalon van Genève wordt gepresenteerd, moet daarom een ​​begin maken. fü Niet gebruikelijk voor Bentley: de EXP10 6e wordt van elektriciteit voorzien. Of de auto ooit zal worden gebouwd, is echter nog steeds open.

Bentley lanceert een testballon voor een geplande elektrische auto op de autosalon van Genève (openbare dagen 9 tot 19 maart). Daar onthulden de Britten het EXP10 6e roadster-onderzoek, dat voor het eerst in zijn geschiedenis zonder branders rijdt.



In plaats daarvan wordt de open tweezitter aangedreven door een elektrische motor die wordt aangedreven door lithium-ioncellen. Hoewel maakt Bentley voor motor en prestaties geen informatie. Maar alleen al het kijken naar de snelheidsmeter van de batterijgevoede auto is veelbelovend: hij reikt tot 200 mijl per uur - het equivalent van ongeveer 360 km / u. Noch voor de Roadster zelf, noch voor de elektrische aandrijflijn, maar er is een seriebesluit. Maar de Britten zetten volgend jaar een eerste stap naar emissievrij rijden: dan is het off-road voertuig Bentayga de eerste plug-in hybride.

Popular

Recent Posts

Blogarchief