Heruitgave van de Maserati Quattroporte komt begin 2013

Maserati krijgt een nieuw vlaggenschip: begin 2013 wordt de volgende generatie Quattroporte in productie genomen. De luxe sedan moet veel lichter en zuiniger zijn dan voorheen. neue Nieuw vlaggenschip gemaakt in Italië: Maserati heeft de volgende generatie Quattroporte aangekondigd. De luxe sedan zou zuiniger en lichter moeten zijn geworden.

Maserati krijgt een nieuw vlaggenschip: begin 2013 wordt de volgende generatie Quattroporte in productie genomen. De luxe sedan moet veel lichter en zuiniger zijn dan voorheen.



Gegevens van de Italiaanse concurrent van Mercedes S-Klasse, BMW 7-serie of Audi A8 hebben de fabrikant uit Modena nog niet aangekondigd. De wereldpremière van de nieuwe Quattroporte plant de Fiat-dochter voor begin januari op het autosalon in Detroit. Kort daarna zou hij in de handel moeten komen.



De aandrijving van de luxevoering moet eerst een V8-motor overnemen, bijgedragen door het zusterbedrijf Ferrari. In op dit moment minstens 114 320 euro dure voorganger, kwam hij tot 4.7 liter cilinderinhoud en 323 kW / 440 pk. Later zal het echter ook kleinere motoren opleveren en voor het eerst bij Maserati een diesel. De Fiat-dochter heeft deze keer ook een vierwielaandrijving gepland.

Popular

Recent Posts

Blogarchief