Oordeel: opvallende automobilisten moeten verschillende keren naar de MPU

gaan Veel automobilisten geloven dat hij een dwaas-vrijheid heeft als een voetganger. Ook op het gebied van alcohol. Maar dat is niet waar. Dit toont een oordeel van de administratieve rechtbank Neustadt a. d. Wijnroute. ein Een MPU is niet eenvoudig. Automobilisten moeten dit opnieuw passeren als ze de aandacht trekken.

Iedereen die in het verkeer opvallend wordt, moet mogelijk nog een keer naar het Medisch Psychologisch Onderzoek (MPU). Dit geldt ook als hij alleen te voet dronken was.



Als de betrokken persoon weigert naar de MPU te gaan, kan hij zijn rijbewijs worden onthouden. De ADAC wijst erop. Een overeenkomstige beslissing werd genomen door de administratieve rechtbank Neustadt a. d. Wijnroute (Az: 1 L 442 / 15.NW).



In dat geval werd een bestuurder getroffen door alcohol aan het stuur. Hij moest naar MPU en kreeg vervolgens de licentie terug. Drie jaar later hield de politie hem tegen terwijl hij dronken op de snelweg liep in kronkelige rijen. De uitnodiging aan de MPU weigerde hij deze keer en kon daarom niet meer rijden. Aan de andere kant klaagde hij dat hij alleen maar had gelopen. De administratieve rechtbank zei dat het incident aantoonde hoe weinig hij zijn drinkgedrag kon beheersen. Of dit effect heeft op het rijgedrag, kan alleen worden verduidelijkt door een MPU. Als ze niet beschikbaar zijn, is het rijbewijs verdwenen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief