Rijbewijs is niet geldig voor inline skaters

Inline skaters kunnen gecombineerde fietspaden en voetpaden over de gehele breedte gebruiken. Omdat ze wettelijk gelijk zijn aan voetgangers. Dit blijkt uit een uitspraak van de Hogere Regionale Rechtbank van Düsseldorf.

Inline skaters kunnen gecombineerde fietspaden en voetpaden over de gehele breedte gebruiken. Omdat ze wettelijk gelijk zijn aan voetgangers. Dit is van een uitspraak van het Hogere Regionale Hof van Dusseldorf.



Inline skaters worden beschouwd als voetgangers. Daarom hoeven zij zich niet aan een wettelijke rij-eis te houden. Dit wordt verklaard door de ADAC met verwijzing naar een uitspraak van het hoger gerechtshof van Düsseldorf (bestandsreferentie: I-1 U 242/10). In het geval van een ongeluk tussen een fietser en een inline skater, kan de rijder dus niet beweren dat de schaatser zo ver mogelijk naar rechts had gereden. Er werd over onderhandeld in de zaak.



Mithaftung wordt alleen overwogen als de fietser voor een botsing op een gecombineerde fiets en voetpad duidelijk heeft gemaakt door te rinkelen of aandacht te vragen voor zichzelf. Dan zou de inline skater hem voorbij laten gaan vanwege de algemene regel van overweging, legt de ADAC uit. Op afzonderlijke fiets - en voetpaden zien dingen er heel anders uit: inline-rijders kunnen alleen het trottoirgedeelte gebruiken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief