Wanneer is het mogelijk om te versnellen naar 50 in de 30-zone?

Bijna niemand heeft geduld in het verkeer. Toch moet u voorzichtig rijden. Dit geldt vooral in de 30s-zone. En wanneer mag het tot 50 versnellen? i In de jaren 30 worden automobilisten vertraagd.

Tempo 30-zones dienen om het verkeer binnen de bebouwde kom te kalmeren. Ze zijn voornamelijk opgezet in woonwijken, op schoolwegen of op bijzonder aan ongevallen onderhevige wegen of kruispunten, legt de Tüv Nord uit.



Aan het begin van de 30-zone geeft een verkeersbord met het cijfer 30 rood omcirkeld en het woord "zone" daaronder de snelheidslimiet aan die is voorgeschreven in paragraaf 45 van de Road Traffic Act (StVO). Aan het einde van de 30s-zone is er nog een bord, dit keer met een doorgehaald 30.



De Tempo 30-zone is per definitie een zone. Dit betekent dat de maximale snelheidslimiet niet mag worden overschreden van het begin tot het einde van de bewegwijzering. Versnelling is daarom alleen toegestaan ​​na het verlaten van de 30s-zone. Degenen die de maximale snelheid van 30 km / h overschrijden, mogen een boete verwachten. De fijne lijst geeft 15 euro weer voor een overschot van maximaal 10 km / uur. Er zijn maximaal 680 euro inclusief twee punten in Flensburg en een rijverbod van drie maanden als de snelheid hoger is dan 70 km / h.

Popular

Recent Posts

Blogarchief