Zijn lichtmetalen wielen echt lichter dan stalen wielen?

Lichtmetalen velgen, die ook bekend staan ​​als lichtmetalen velgen, meestal een kenmerk van sportwagens. Al snel vallen ook door hun eigen stijl. Maar ze zijn echt lichter dan stalen wielen, dus financiële voordelen te zorgen? leichtmetallräde Lichtmetalen velgen hoeven niet per se lichter dan stalen wielen.

Vaak kopers van lichtmetalen velgen genoemd - ook wel bekend als lichtmetalen velgen - betere uitstraling als het belangrijkste argument voor hun aankoop. Ze zijn ook lichter dan stalen wielen, zodat de conventionele wijsheid. En lichtere wielen verminderen op natuurlijke wijze het gewicht van het voertuig, wat het brandstofverbruik verlaagt.



Vanwege nieuwe technologische ontwikkelingen hebben moderne stalen wielen echter kleinere, geoptimaliseerde wanddiktes en zijn ze niet zo zwaar als vroeger, legt Tüv Nord uit. Lichtmetalen wielen zijn daarom niet fundamenteel lichter dan stalen wielen. Vooral wieltypen met een breed scala aan toepassingen van kleine auto's tot SUV's, die zijn gegoten uit aluminium, wegen nauwelijks minder en zijn soms zelfs zwaarder dan moderne stalen wielen van vergelijkbare grootte.



De conclusie: stalen velgen zijn aantrekkelijk geprijsd en robuuster geprijsd. Lichtmetalen velgen blijven echter visueel aantrekkelijk voor velen. Een gewichtsvoordeel kan worden bereikt met voor het gewicht geoptimaliseerde constructies en moderne productieprocessen zoals flowforming (rolling rolling).

Popular

Recent Posts

Blogarchief