Betrokkenheid heeft belastinggevolgen

ein Een betrokkenheid brengt belastingvoordelen met zich mee.

Een engagement heeft belastinggevolgen. Zo blijven giften tot € 500.000 belastingvrij. Maar dat is niet meteen van toepassing en alleen wanneer getrouwd.



Een verloving is niet alleen een belofte. Het is eigenlijk een contract waarin de verloofde zich engageert om later te trouwen. Dit heeft ook fiscale gevolgen, zoals de Federatie van Belastingbetalers heeft uitgelegd. Relatiegeschenken worden bijvoorbeeld over het algemeen beschouwd als een geschenk met een opschortende voorwaarde. Dit betekent dat de donatie niet van kracht wordt totdat het huwelijk gesloten is.



Bijgevolg zijn genereuze relatiegeschenken niet belastbaar tot na het huwelijk en zijn giften met een waarde van maximaal € 500.000 belastingvrij. Maar let op: als de twee geliefden van gedachten veranderen en hun betrokkenheid ontbinden, is deze vergoeding niet van toepassing.



Als het geschenk niet onder de opschortende voorwaarde van het huwelijk is gedaan, moeten vooraf afgeleverde geschenken worden teruggestuurd of het geschenk worden belast. De Belastingbetalersvereniging vestigt de aandacht op het feit dat in dit geval alleen een belastingaftrek van € 20.000 van toepassing is en dat het belastbaar inkomen dat het belastingvrije bedrag overschrijdt, wordt vastgesteld op een minimumbelastingtarief van 30 procent.

Popular

Recent Posts

Blogarchief