Overlijden door allergische reactie gedekt door een ongevallenverzekering

Als een allergische reactie tot de dood leidt, moet de ongevallenverzekering ingrijpen. Naar het oordeel van het Oberlandesgericht (OLG) München vormt dit een verzekerd ongeval.

Als een allergische reactie tot de dood leidt, moet de ongevallenverzekering het overnemen. Naar de mening van het Oberlandesgericht (OLG) München vormt dit een verzekerd ongeval.



voedselvergiftiging te wijten aan vervuilde, giftige en afgebroken voedsel, met inachtneming van de term ongeval, het Oberlandesgericht (OLG) München



in een vonnis waarin de Consumenten Federatie punten. In de onderhandelingen case (Docket: 14 U 2523/11) was 15 jaar gestorven als gevolg van een allergische reactie. Het meisje had eerder gegeten chocolade, die waarschijnlijk bevatte sporen van noten. Het meisje leed aan verschillende voedselallergieën, het ongeval verzekeringsmaatschappij weigerde te betalen. In tegenstelling tot de ouders naar de rechter



afgewerkt. De jury veroordeelde de verzekeringsmaatschappij te betalen. Want volgens het rapport, die vooral was gebaseerd op de onbetwiste bevindingen van de behandelend spoedarts, de dood van het meisje was een gevolg van een allergische reactie op voedingsmiddelen met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. En volgens de rechter ongeluk vertering van allergenen samen met andere voedingsstoffen vormen een verzekerd ongeval.

Popular

Recent Posts

Blogarchief