Day Care Center kan niet meer dan 20 minuten van huis

zijn De tijd wordt schaarser: binnen een jaar komt de zorggarantie voor peuters. Maar de uitbreiding vordert slechts langzaam, momenteel ontbreken er 130.000 zitplaatsen. Wat veel ouders niet weten: ze hoeven niet elke plek voor hun kind te accepteren.

De tijd wordt schaarser: binnen een jaar komt de zorggarantie voor peuters. Maar de uitbreiding vordert slechts langzaam, momenteel ontbreken er 130.000 zitplaatsen. Wat veel ouders niet weten: ze hoeven niet elke plek voor hun kind te accepteren.



Een jaar voor de introductie van het recht op een Kita-plek voor kleuters ontbreekt nog steeds 130.000 plaatsen in het hele land. Volgens de in 2008 aangenomen wet hebben ouders van kinderen in de leeftijd van één tot drie jaar wettelijk recht op kinderopvang in een kleuterschool of gastouder. Sinds 1996 is het wettelijke recht op een kleuterschool vanaf de leeftijd van drie jaar tot schoolinschrijving geldig in Duitsland.



Ouders hoeven niet elke door de autoriteiten gesuggereerde kinderopvangplaats te accepteren. Kinderen met een recht op een kinderopvangplaats moeten over het algemeen aan huiselijke zorg worden toegewezen. Dat betekent "ongeveer 20 minuten lopen of met het openbaar vervoer", legt Janna Beckmann van het Duitse Instituut voor Jeugdwelzijn en Familierecht in Heidelberg uit. Ouders zouden het recht hebben om een ​​onredelijke plaats te weigeren - dan zou het verantwoordelijke kantoor een nieuw voorstel moeten doen.



Een uitzondering zou echter zijn als het gezin bijvoorbeeld in "een sloppenwijk op het platteland" woont. Dan zouden de ouders langere reistijden moeten accepteren, legt Beckmann uit.

Popular

Recent Posts

Blogarchief