Waarde of groei

Als u op aandelen of fondsen wedt, moet u een strategie kiezen. Een belangrijke vraag: moet het conservatiever of risicomijdender zijn? kurs Cursussen vallen en stijgen. Niettemin wint de belegger met de juiste strategie.

Waarde of groei - Beide benaderingen kunnen succesvol zijn, verklaart de actie Financiële kennis voor alle fondsbedrijven. Een overzicht:



Groeistrategie: meestal geselecteerd uit bedrijven die onlangs een bovengemiddelde omzet - en winstgroei hebben laten zien. Dit kunnen papieren zijn van boomindustrieën zoals biotechnologie of informatietechnologie. Achter de aankoop is het idee dat een aandeel verder groeipotentieel heeft.



Dergelijke aandelen zijn echter meestal duurder dan het marktgemiddelde. Zeer gewaardeerde aandelen zijn bijzonder gevoelig voor teleurstellende hoge verwachtingen. Daarom is de groeiaanpak (die groei in het Duits betekent) waarschijnlijker voor risicovolle investeerders in kwestie.



Waardestrategie: de Value-strategie selecteert bij voorkeur aandelen die gunstig worden gewaardeerd in vergelijking met die van concurrenten of de totale markt. Beleggers zijn daarom op zoek naar waarde en gaan ervan uit dat de aandelen in de markt ondergewaardeerd zijn - dat wil zeggen dat de prijs nog veel ruimte voor verbetering heeft.



De waardeaanpak is dus meer geschikt voor conservatievere. spaarders. Omdat deze aandelen meestal minder gevoelig zijn voor periodiek teleurstellend nieuws.

Popular

Recent Posts

Blogarchief