Complimenten op het werk

Complimenten zijn ook niet verkeerd op de werkplek: "Iedereen is daar blij mee", zegt Lis Droste, etiquettetrainer uit Frankfurt, "complimenten verbeteren het dagelijks leven.

Complimenten zijn niet verkeerd, zelfs op de werkplek:" Iedereen is daar blij mee " zegt Lis Droste, etiquette trainer uit Frankfurt, "complimenten verfraaien het dagelijkse leven." Hoe moeilijk het ook is voor sommigen om ze te maken, het is voor veel anderen moeilijk om ze te accepteren: "Dat is typisch Duits. Maar je hoeft echt niet te blozen als je een compliment krijgt."En het was vrij mag maken, niet alleen in prive complimenten, maar ook van anderen." Dit moet iedereen schamen. "



Hetzelfde geldt voor lof. Wie is aangenaam gemerkt dat een werknemer iets heeft een bijzonder goede en betrokken maakte de aanbevolen eens genoemd in het bijzijn van anderen. "Een spontane uitgesproken lof is op zijn best", zegt Lis Droste. Als iemand wordt geprezen, het moet op zijn beurt niet de lof van small talk devalueren zijn prestaties in de trant van "Oh, dat was niet zo moeilijk na alles." Het is echter net zo verkeerd om overvloedig te danken.



Complimenten die betrekking hebben op het uiterlijk, brengen echter risico's met zich mee. Alles dat geïnterpreteerd kan worden als een turn-on is taboe. De vraag "Look chic, new hairstyle?" is toegestaan, maar vindt de expert. "Het moet spontaan en eerlijk zijn." Dat mannen vrouwen complimenteren, is noch seksistisch noch ouderwets. "Andersom is het net zo normaal." dpa

Popular

Recent Posts

Blogarchief