Groene thee in cosmetica voorziet de huid van voedingsstoffen

Cafeïne, Tannine, Antioxidanten en Vitaminen: al deze ingrediënten zitten in groene thee. Daarom is het niet alleen geschikt om te drinken, maar is het ook zeer geschikt voor zijn helende eigenschappen in huid - en haarverzorging. grüner tee kommt auch in vielen kosmetikprodukten zum einsatz und eignet sich im allgemeinen für alle hauttypen. Groene thee wordt ook in veel cosmetische producten gebruikt en is over het algemeen geschikt voor alle huidtypes.

Groene thee staat bekend als een verteerbare, warme drank met een gunstig effect. Maar het wordt ook gebruikt als een ingrediënt in een verscheidenheid aan cosmetische producten. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de lijst met ingrediënten Camellia sinensis is.



Groene thee bevat, in tegenstelling tot zwarte thee, nog steeds alle actieve ingrediënten, omdat de bladeren niet vergist zijn, legt Birgit Huber uit. Industrieverband Körperpflege - undWaschmittel (IKW). Een van de hoofdingrediënten is cafeïne. Cafeïne voert de huid af, waardoor deze weer strakker wordt.



Bovendien kan de thee de cellen voorzien van bijzonder goede zuurstof en voedingsstoffen. Naast cafeïne bevat groene thee tannines, vitamines, mineralen en andere sporenelementen - stoffen die de gezondheid van de huid ondersteunen, benadrukt Huber. En: de antioxiderende werking helpt de huid zichzelf te beschermen en regelmatig te vernieuwen.



Kortom, groene thee cosmetica zijn geschikt voor alle huidtypes. De cosmetica-expert adviseert maar vooral in veeleisende en gevoelige huid om dit te doen. In shampoos kalmeert groene thee de hoofdhuid en helpt het haar vetvrij te maken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief