Voor dronepiloten: Eigen verzekering vereist

Ondertussen worden drones zelfs gebruikt door de Duitse Post. Zelfs met hobbypiloten worden de vliegtuigen steeds populairder. Wie het vliegtuig gebruikt, moet dienovereenkomstig verzekerd zijn. drohnen-pilote Drone piloten hebben hun eigen verzekering nodig om veilig te zijn in het geval van mogelijke schade.

Iedereen die een drone laat vliegen, heeft een speciale verzekering nodig. Omdat alle drone-piloten momenteel verplicht zijn om hun eigen luchtvaartaansprakelijkheidsverzekering af te ronden. Dit wordt aangegeven door de Duitse Insurance Association (GDV).



De reden: drones zijn legaal gezien als vliegtuigen - hoe groot ze ook zijn. Naar de mening van de GDV moeten echter drones met een startgewicht van maximaal 250 gram worden vrijgesteld van de verplichte verzekering. Schade veroorzaakt door dergelijke speelgoeddrones zou dan worden gedekt door een privaatrechtelijke aansprakelijkheidsverzekering.



Hobbypiloten mogen hun bedreigingen in principe niet te hoog laten vliegen - de vereniging adviseert een maximum van 100 meter. In luchtverkeersleidingszones mogen drones zonder vliegvergunning hoe dan ook niet hoger vliegen dan 50 meter. Piloten moeten ook altijd een drone kunnen zien. Belangrijk om op te merken: als je de drone op meer dan 300 meter van je eigen gezichtspunt wilt besturen, heb je een vliegbrevet nodig. En zodra de drone een startgewicht van meer dan vijf kilogram heeft, is een opstijgmachtiging vereist.

Popular

Recent Posts

Blogarchief