Nog steeds veel stageplaatsen vrij

friseu Kappen is een van de bezigheden waarin veel leerplaatsen vacant zijn.

Als je geen stage hebt, hoef je niet te wanhopen: niet alle leercontracten zijn al lang geleden gemaakt. Maar waar is er vrije capaciteit? En wat is de beste manier om jongeren te benaderen?



De start van het nieuwe trainingsjaar is nabij - maar veel jonge mensen hebben nog geen stage. "De kansen zijn nog steeds erg goed," zegt Jürgen Wursthorn, woordvoerder van het federale arbeidsbureau in Neurenberg. Momenteel hebben de uitzendbureaus ongeveer 194.000 vacatures. Freelance leerlingschappen zijn voornamelijk beschikbaar in de beroepen detailhandel, verkoper, kok, kapper, bakker, slager en in de gastronomie. Als je nog steeds geen stage hebt, moet je zo snel mogelijk contact opnemen met het lokale arbeidsbureau, adviseert Wursthorn.



Bovendien kunnen jongeren het beste de kamers van industrie en handel en de kamers van ambacht bezoeken. De experts daar kunnen ook tips geven over welke bedrijven in de regio nog lege plaatsen beschikbaar hebben. Wursthorn legt uit dat een andere mogelijkheid is om bedrijven rechtstreeks te benaderen en vragen te stellen over leegstaande leerplaatsen.



Ondanks de vele beschikbare leegstaande leerplaatsen, moeten jonge mensen niet denken dat het vinden van een trainingsplek te gemakkelijk is lichte overhang van de kandidaat. Op een totaal van ongeveer 467.000 leercontracten dit jaar waren er 496.000 jonge mensen op zoek naar een leercontract.

Popular

Recent Posts

Blogarchief