Enquête: er is geen ideale leeftijd voor het krijgen van kinderen

viel Veel paren willen alleen kinderen als ze iets hebben bereikt: een stabiel partnerschap, een afgeronde beroepsopleiding, een vast inkomen.

Zo vroeg mogelijk, wanneer de vrouw nog jong is? Later, als u professioneel bent gevestigd? Wanneer is het juiste moment voor nieuw bloed? Er is niet dat, veel vinden.



Paren zijn onbeslist over de ideale leeftijd voor het eerste kind: voor een kwart van alle respondenten (25 procent) is het 30 jaar. Voor bijna evenveel, 25 jaar (23 procent) of 27 of 28 jaar (21 procent) is de ideale leeftijd. Dit wordt aangetoond door een representatieve Forsa-enquête. De ideale leeftijd voor het eerste kind is aanzienlijk lager voor mensen uit het oosten van Duitsland dan voor de respondenten in het westen. Terwijl in het oosten de meerderheid (57 procent) de voorkeur geeft aan een leeftijd van maximaal 25 jaar, schat dit slechts iets minder dan een derde (32 procent) in het westen.



Als belangrijke redenen voor de aangegeven ideale leeftijd voor het eerste kind, geven de respondenten de prestaties tot nu toe aan: dat iemand een vast inkomen en een woning heeft en een vast partnerschap, is cruciaal voor elke vijfde respondent (20 procent) , Het afronden van een stage of studeren is een belangrijke reden voor 18 procent. 16 procent van de ondervraagden denkt dat het hebben van de ideale leeftijd die ze krijgen, hen de nodige levenservaring en volwassenheid geeft. In het tijdschrift "Brigitte Mom" ​​interviewde Forsa 500 mensen in de leeftijd tussen 18 en 45 met hun eigen kinderen in het huishouden.

Popular

Recent Posts

Blogarchief