Thuis bellen als servicetoeslag

Degenen die in het buitenland werken, kunnen de kosten van privé-telefoongesprekken als bedrijfskosten aftrekken. Hiervoor moet echter aan één voorwaarde worden voldaan. dauer Als de outreach minstens een week duurt, kan de telefoon thuis worden afgetrokken als zakelijke kosten.

Telefoongesprekken naar huis kunnen gewone mensen als bedrijfskosten verrekenen. Dit werd beslist door de Federal Finance Court (BFH) in München, zoals gerapporteerd door de Belastingbetalersvereniging in Berlijn (ref.: VI R 50/10). Voorwaarde hiervoor is dat de persoon in kwestie een externe activiteit uitoefent met een duur van minimaal één week.



"Daarnaast heeft de BFH geen beperkingen opgelegd, maar de afwezigheidsperiode van minstens één week suggereert dat alleen in Anita Käding van de Vereniging van Belastingbetalers legt de beslissing uit.



De uitspraak is vooral relevant voor belastingplichtigen die in het buitenland werken. Of ze getrouwd of ongehuwd zijn, is niet relevant. In verband met het dubbele budgetbeheer heeft het CBF in een andere procedure (ref.: VI R 90/84) besloten dat een huistelefoontje van maximaal 15 minuten per week fiscaal aftrekbaar is als het om gezinsredenen gaat - om welke reden dan ook - is weggelaten.

Popular

Recent Posts

Blogarchief