Kleinzoon verwent liever met de tijd dan met geschenken

Grootouders willen vaak hun afkeer veel goeds geven. Wensen zoals speelgoed, boeken of snoepjes worden graag nagekomen. Maar het is belangrijker om echt met de kinderen om te gaan. anstat In plaats van overladen met geschenken, zouden grootouders veel met hun kleinkinderen moeten doen. Een bezoek aan het snoepmuseum is beter dan snoepjes op de hand.

Dat grootouders hun kleinkinderen willen verwennen is heel normaal. En ook goed, als je begrijpt dat je iets goeds kunt doen onder verwennerij, zegt Ursula Lenz van de Federale Vereniging van Senior Organisaties.



Maar: met geschenken zijn kinderen vaak volledig overbelast, dat doet ze niet goed. Wat kinderen vandaag vaak missen, is tijd - dus verwennen moet betekenen iets met grootouders te doen. Het hoeft niet spectaculair te zijn, ga naar de dierentuin of lees ze voor. Wat u samen doet, hangt natuurlijk af van de leeftijd van uw kleinkinderen.



Zelfs de kleinkinderen blijven een uur of langer te laat op dan ze zouden mogen, denkt Lenz. Dat is een beetje speciaal over het bezoek aan de grootouders. Alles dat verder gaat dan dat moet met de ouders worden besproken, adviseert Lenz. Speciale voedingsprincipes moeten bijvoorbeeld als grootouders worden beschouwd, dus spreek af met een bezoek aan het fastfoodrestaurant. Hetzelfde geldt voor geschenken - waar ouders het best kunnen zeggen wat het kind leuk vindt en wat het al heeft.

Popular

Recent Posts

Blogarchief