Stationair gemaakt van onbezwaard hout is gezonder

Papier voor school is de hele dag in handen van kinderen - en het zijn deze producten die vaak zijn samengesteld uit zorgwekkende stoffen. Ouders moeten het product van naderbij bekijken voordat ze speciale aanbiedingen kopen. bunt Kleurrijk, met figuren of glitter - de behoeften van kinderen in hun briefpapier zijn vaak anders dan die van hun ouders. Deze moeten letten op de onschadelijkheid van de producten.

briefpapier voor school kinderen de hele dag in zijn hand - en enkel deze producten zijn vaak samengesteld uit twijfelachtige stoffen. Ouders moeten het product bekijken voordat ze speciale aanbiedingen kopen.



Ouders moeten bij het winkelen voor het aankomende schooljaar niet zomaar een nietje pakken bij boekjes, pennen en co. Omdat in veel briefpapier loer verontreinigende stoffen die giftig kunnen zijn, waarschuwt Thomas Müller van de Stiftung Warentest. Het is nuttig om de producten met al uw zintuigen te onderzoeken en uzelf af te vragen: is het goed gemaakt? Is er een adres van de leverancier op de verpakking? Raakt het product beledigend?



Bij het kopen van kleurpotloden adviseert Müller: "Kies uit natuurlijk hout zonder een gekleurde coatinglaag." Vooral de verven bevatten verboden weekmakers. Voor gummen is het belangrijk dat ze vrij zijn van PVC of van natuurlijk rubber zijn gemaakt. "Deze vlakgom kan het doen zonder de gevaarlijke ftalaatverzachters." Voor heersers: "Flexibele plastic linialen zijn chic, maar gezonder zijn die van onbehandeld hout." Ze duurden ook langer.

Popular

Recent Posts

Blogarchief